onsdag 17. oktober 2012

Ølanmeldelse: Haandbryggeriet Pale Ale

Da kjører vi i gang med en serie ølanmeldelser som kommer, rimelig sporadisk vil jeg tippe. Først ut er Haandbryggeriet Pale Ale på 4,5 % og til 42.50 kr på ICA. Dette er en av fire øl med butikkstyrke fra Drammenserne. De tidligere hjemmebryggerne er en av de fem, relativt, store i Norge. De brygger en del litt spesielle øl som Haandbakk; Flamsk Raudøl og Sundland Kreosot; Svart India Pale Ale, men deres vanlige Pale Ale må vel kunne kalles rimelig allround og en flott introduksjonsøl for de som akkurat har begynt å drikke håndtverksøl. Nok snakk, over til ølen;

Mmmmm. Pale Ale...
 UTSEENDE:

Ølen er ganske djup oransj i glasset, med en stor hvit skumkrone. Den er uklar, noe som skyldes at denne ølen er ufiltrert og upasteurisert, og "...ettergjæret på flaske for å skape naturlig kullsyre.".

LUKT:

Ølen lukter mye humle, litt malt og noe gjær. Det er en del sitrusfrukter, ananas og grapefrukt. 

SMAK:

Smaken domineres av bitterheten, som er ganske fremtredende for en øl som har så lite alkohol i seg, men samtidig balansert, noe som gjør den til en meget drikkbar øl. Den har også en relativt god munnfølelse, rimelig tykk i forhold til type og alkoholinnhold. Den har en middels kullsyre.

AVSLUTNINGEN:  

Avslutningen er også ganske bitter og varer en stund, samt svært lettdrikkelig. Dette er også en øl man kan drikke opptil flere av, grunnet den lave alkoholprosenten. En fin introduksjonsøl til de som akkurat har kastet seg på håndtverksølbølgen. En øl som biter. På en god måte. En til? Ja takk.

Ølen kan med fordel kombineres med Scott Walker

ALTERNATIVER:

Andre øl innenfor samme type er Lervig Aktiebryggeris Lucky Jack, fås på velassorterte ICA- og Meny-butikker, og Nøgne Øs Pale Ale, fås på Vinmonopolet. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar